Ta en tupplur

Nakna fötter

Ta en tupplur

Att ta en tupplur kan vara väldigt skönt och hjälper hjärnan att komma igång igen – speciellt viktigt för dig med sömnsvårigheter. En tupplur gör att du känner dig mer koncentrerad och får mer energi på jobbet men hjälper dig även att orka med kvällen när kanske familj och vardagsbestyr kräver en del uppmärksamhet.

Det krävs ungefär en halvtimmes sömn för att komma ihåg igen eller att känna att man har sovit. Känner du dig inte utsövd efter natten kan det vara bra att ta en tupplur” på 20-30 minuter. Det kan faktiskt kompensera ett par timmars förlorad nattsömn! Men tänk på att inte sova för länge. Du vill ju att sömnigheten ska infinna sig när det är dags att sova på riktigt.

När du tar din tupplur så är det viktigt att du inte känner att ”nu måste jag sova” och stressar upp dig över det. Att lägga sig ned, sluta ögonen och vila är bättre än ingenting. Dra gärna en filt över dig eftersom temperaturen i kroppen går ned när vi sover eller vilar. Om det finns möjlighet – hitta en plats där det är så mörkt och tyst som möjligt.

Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM